Nieuwsarchief

Jarig vandaag

JBN Kidsclub

Niek Schutte tweede, Job de Witte derde bij... 15-03-2015

Tijdens de districtskampioenschappen -12 jaar van het district Oost-Nederland zijn er een aantal judoka’s in de prijzen gevallen. Quin Koebrugge kwam uit in de klasse -24 kg en won zijn vier partijen allemaal met een vol punt, een ippon. Hij kwam als trotse overwinnaar op het hoogste podium te staan.
In de klasse -27 kg kwam als jongste deelnemer Luuk Schorn in actie. Hij verloor zijn eerste wedstrijd en ging daardoor naar de verliezersronde. Daar won hij met een mooie actie van een judoka uit Deventer, maar in de strijd om de derde plek kwam hij tekort. Als nieuwkomer is een vijfde plaats een mooi resultaat.
Ties Ensink kwam in actie in de klasse -30 kg en won zijn eerste partij, maar door een verliespartij moest ook hij naar de verliezersronde. Hij knokte voor wat hij waard was, maar helaas kwam hij niet verder. Ook Yannieck Scheppink kon geen potten breken in deze klasse.
In de klasse -34 kg won Sebastian Workel nog wel een partij, maar hij had een zware loting en kwam niet verder. In deze klasse was Ramon Dijkstra de jongste deelnemer en deed volgens de coaches Roy Wesselink, Joep en Max Ritzen ervaring op. Hij kwam in zijn partijen net iets tekort. In deze klasse ging Ruben Bronsvoord voortvarend van start en won zijn eerste drie partijen, daarna leek het wel of de energie op was en ook hij moest afhaken.
In de klasse -38 kg wonnen Kick Scheppink, Gijs Harbers en Gert-Jan Meulenkolk vier partijen, een prima resultaat, want het was een goed bezette klasse. Hun trainingsmaatje Niek Schutte won al zijn partijen en stond in de finale. Deze verloor hij helaas, maar na afloop kreeg hij terecht de zilveren medaille omgehangen.
In de klasse -42 kg won Job de Witte drie partijen, verloor toen de halve finale, maar in de strijd om het brons won hij en hij was na afloop super trots.
Tot slot kwam Dennis Dijkstra in actie. Hij won al zijn partijen met een vol punt en dat betekende een gouden plak voor hem.
Al met al een mooi resultaat voor de judovereniging.