Nieuwsarchief

Jarig vandaag

JBN Kidsclub

Judoka’s plaatsen zich voor NK judo -15 jaar 01-03-2017

Tijdens de Oost-Nederlandse kampioenschappen -15 jaar in Markelo hebben vier judoka’s van Jv Thag en Judo Almelo zich weten te plaatsen voor het NK -15 jaar. Judoka’s die tijdens de Oost-Nederlandse kampioenschappen bij de eerste vier judoka’s van de poule eindigen verdienen hiermee een plaats op het NK-15.  Eva Fokkert, Dennis Dijkstra en Ruben Bronsvoord wisten een knappe derde plaats te behalen en Mustafa Fagiri uit Almelo een vierde plaats.

Mustafa heeft zich relatief snel weten te plaatsen voor het NK. De jonge judoka zit namelijk pas twee jaar bij judo. Al snel bleek dat Mustafa veel inzet en motivatie heeft waardoor hij zich nu al kan meten met de beste judoka’s uit het district.

Alle vier de judoka’s zijn eerstejaars -15 jaar judoka’s en mogen dan ook nog twee jaar in deze leeftijdscategorie uitkomen. In het eerste jaar zullen ze met name ervaring op doen om in het opvolgende jaar of laatste jaar te kunnen oogsten.

Op zaterdag 11 maart zullen de Nederlandse kampioenschappen -15 gehouden worden in Tilburg. Alle vier de judoka’s maken hun debuut op het NK judo. Hoewel Dennis al enige ervaring heeft in teamverband.

Ook de andere clubjudoka’s streden voor wat ze waard waren op het districtskampioenschap -15, maar dit resulteerde helaas nog niet in een medaille.

Sponsoren